خبر و نظر ۰۰۰ ادبيات و هنر ۰۰۰  نوشته های منتخب يا رسيده ۰۰۰ ويدئوکليپ ـ  ترانه و موسيقی ۰۰۰ انديشه ـ تاريخ ـ علوم انسانی ـ گفتار ها ۰۰۰ طنز و طنز واره ۰۰۰ با شما ـ پرسش ها و پاسخ ها ۰۰۰ آرشيو ـ معرفی بخش ها ۰۰۰ صفحه ی اول

 
جنگ لبنان، پيش درآمد حمله به ايران
 
 
روشنگری
 

٭ مقام اطلاعاتی سابق: طرح اسرائيل در لبنان، آينه آنچه بود که ايالات متحده برای ايران برنامه ريزی ميکرد

٭ اسرائيلی ها به ما گفتند اين يک جنگ ارزان با مزايای بسيار خواهد بود. چرا با آن مخالفت کنيم. ما ميتوانيم موشک ها، تونل ها و سنگرها را از هوا بمباران کنيم. اين نمونه ای خواهد بود برای ,,عمليات,, در ايران.

روشنگری: سيمور هرش روزنامه نگار محقق آمريکايی در آخرين مقاله خود در نشريه نيويورکر شواهدی در اختيار ميگذارد که نشان ميدهد جنگ لبنان برای کاخ سفيد پيش درآمد حمله نظامی به ايران محسوب ميشد. وقتی اين مقاله منتشر شد، خبرگزاری فارس و راديو فردا که يکی صدای عوامل رژيم ايران است و ديگری صدای آمريکا، از چاپ مقاله ای در نيويورکر به قلم سيمور هرش خبردادند که در آن گفته شده جرج بوش و معاونش ديک چنی تحت فشار پنتاگون از طرح حمله اتمی به ايران صرفنظر کردند. اما هر دو خبرگزاری زير اين عنوان چکيده ای از مقاله قبلی سيمور هرش را نقل کردند و خبری از مقاله اخير نبود.٭

هردو مقاله سيمور هرش پر است از شواهدی که نشان ميدهد جرج بوش و ديک چنی عليرغم موانع و مخالفت ها همچنان با جديت طرح حمله نظامی به ايران را تعقيب ميکنند. حتی در مقاله قبلی که در اوايل ماه جولای منتشر شد، شواهد حاکی از آن نبود که خطر حمله نظامی به ايران رفع شده است. بنا بر گزارش منابع هرش، با اينکه کاخ سفيد به علت مخالفت شديد فرماندهان نظامی، طرح حمله با بمب اتمی را کنار گذاشته است، ولی به علت پافشاری کاخ سفيد روی حمله نظامی، نيروی هوايی که تکيه اصلی جنگ طلبان واشينگتن است، طرحی برای حملات سنگين با سلاح های نوع جديد سنگر شکن برای حمله به ايران تهيه کرده است.

 

آيا رسانه های هردو طرف تلاش ميکنند خطری را که به علت سياست های دولت های متبوع شان بر فراز سر مردم ايران پرواز ميکند، کم رنگ جلوه دهند و واقعيت ها را از مردم مخفی نگه دارند؟

 

يک نکته قابل توجه در مقاله جديد هرش، اشاره به استراتژی جنگی جديد ارتش آمريکاست که نشان ميدهد حمله به زير ساخت ها و شهروندان غيرنظامی در جنگ های جديد تصادفی نيست، بلکه محور اصلی استراتژی جنگی نوين به شمار ميآيد که علاوه بر اهداف نظامی، هدف های سياسی را تعقيب ميکند.

مقاله همچنين نشان ميدهد شکاف هايی در ميان مقامات بالای واشينگتن در رابطه با حمله نظامی به ايران وجود دارد.

 

در اين جا چکيده ای از آخرين مقاله سيمور هرش را که در شماره ماه اوت اين نشريه چاپ شده است، ملاحظه ميکنيد.

 

WATCHING LEBANON

سيمور هرش  

سيمور هرش بعد از اشاره به سياست بوش بعد از شروع جنگ لبنان مبنی بر حمايت از حملات اسرائيل و جلوگيری از آتش بس از قول يکی از مقامات اطلاعاتی و ديپلوماتيک مينويسد جرج بوش و ديک چنی متقاعد شده بودند که بمباران موفقيت آميز تاسيسات پيچيده و زير زمينی حزب الله هم ميتواند نگرانی های امنيتی اسرائيل را کاهش دهد و هم ميتواند مقدمه ای باشد برای يک حمله نظامی پيشگيرانه عليه تاسيسات هسته ای ايران– که برخی از آن ها نيز عميقا در زير زمين قرار گرفته است آيد.

 

مقامات اطلاعاتی و امنيتی اسرائيل بر اين امر که حمله به لبنان خواست خود آن ها بود تاکيد کرده اند و به هرش گفتند: ما کاری را که به نفع مان باشد انجام ميدهيم. اگر اين کار منافع آمريکا راهم تامين ميکند، به خاطر روابط دوستانه ماست. حزب الله تا دندان مسلح و پيشرفته ترين تکنيک جنگ چريکی آموزش يافته بود و ما بايد دير يا زود آن را نشانه می رفتيم.

 

هرش بعد از شرح ديدگاه اسرائيل نسبت به حزب الله و ارزيابی دستگاه اطلاعاتی اسرائيل از سلاح های حزب الله ، از قول يک کارشناس خاورميانه که با آمريکا و اسرائيل آشنايی دارد ميگويد اسرائيل خيلی پيش از 12 جولای و ربودن سربازان اسرائيلی، طرح حمله به حزب الله را برنامه ريزی کرده و با مقامات دولت بوش مشورت کرده بود. اين کارشناس گفت من نمی گويم حزب الله در تله ای افتاد که اسرائيلی ها گذاشته بودند، اما کاخ سفيد به خوبی ميدانست دير يا زود اسرائيل به اين کار دست ميزند.

 

کارشناس خاورميانه به هرش ميگويد دولت بوش چندين دليل برای حمايت از بمباران های سنگين لبنان داشت. وزارت خارجه در فکر تقويت دولت لبنان و اعمال حاکميت آن بر جنوب بود که تحت کنترل حزب الله قرار داشت. اما کاخ سفيد اساسا بر اين مساله متمرکز بود که حزب الله را خلع سلاح کند تا اگر حمله نظامی عليه تاسيسات هسته ای ايران صورت گيرد، حزب الله نتواند به عمليات تلافی جويانه دست بزند.

 

مقامات دولت بوش درپاسخ سوال هرش انکار کردند که از حمله اسرائيل اطلاع داشتند ولی حاضر نشدند به سوالات مشروح هرش پاسخ بدهند. يک مقام پنتاگون به هرش گفت دولت آمريکا به راه حل ديپلوماتيک در مورد مساله ای هسته ای ايران متعهد است و اين ماجرا را تکذيب کرد.

 

هرش آنگاه يادآوری ميکند آمريکا و اسرائيل دهه هاست که اطلاعات خود را رد و بدل ميکنند و همکاری نزديک دارند، ولی بنا بر گفته يک مقام اطلاعاتی ارشد سابق، اوايل بهار امسال برنامه ريزان سطح بالای نيروی هوايی آمريکا، تحت فشار کاخ سفيد يک نقشه جنگی برای حمله قطعی به تاسيسات هسته ای ايران تنظيم کرده و با مقامات همتای خود در اسرائيل مشورت را آغاز کردند.

اين مقام گفت سوال اصلی برای نيروی هوايی ما اين بود که چگونه ميتوان با موفقيت به اهداف در ايران حمله کرد؟ مقامات نيروی هوايی تاکتيک های جديد خود را با اسرائيل در ميان گذاشتند و گفتند بايد روی بمباران متمرکز شويم و اطلاعاتی را که ما در مورد ايران و شما درمورد لبنان را مبادله کنيم. رئيس ستاد مشترک ارتش و وزير دفاع دونالد رامسفلد در جريان اين مذاکرات قرار داشتند.

يک مشاور دولت که به مقامات کاخ سفيد نزديک است به بوش گفت: ,اسرائيلی ها به ما گفتند اين يک جنگ ارزان با مزايای بسيار خواهد بود. چرا با آن مخالفت کنيم. ما ميتوانيم موشک ها، تونل ها و سنگرها را از هوا بمباران کنيم. اين نمونه ای خواهد بود برای ,,عمليات,, در ايران.,

يک مشاور پنتاگون گفت کاخ سفيد مدتی در تب و تاب بود که يک حمله پيشگيرانه به حزب الله صورت دهد. ,,هدف ما اين بود که حزب الله را ضعيف کنيم و راهی پيداکنيم تا ديگری اين کار را برای ما انجام دهد., هرش در پرانتز يادآوری ميکند زمانی که مقاله را می نوشت شورای امنيت قطع نامه آتش بس را تصويب کرد، ولی معلوم نيست که وضع نيروها در زمين عملا تغيير کند.,

ريچارد آرميتاژ که مشاور بوش در دوره اول بود و در 2002 گفته بود حزب الله تيمی از تروريست هاست به هرش گفت جنگ اسرائيل در لبنان که با مشکلات غير منتظره روبرو شده است، ممکن است هشداری به کاخ سفيد در موردايران باشد: ,اگر نيروی نظامی مسلط منطقه يعنی ارتش اسرائيل نتواند کشوری مثل لبنان با جمعيت 4 ميليون نفر را مغلوب کند، آنوقت بايد در مورد تکرار اين الگو در کشوری با عمق استراتژيک ايران و جمعيت 70 ميليونی محتاط باشيد,. تنها کاری که بمباران ها تا کنون کرده است اين است که مردم را عليه اسرائيل متحد نموده است.

هرش سپس بخشی از مقاله را به اين مساله اختصاص ميدهد که آيا ربودن دو سرباز اسرائيلی عامل حمله به لبنان بود يا نقشه حمله به لبنان از پيش تنظيم شده بود. شواهد هرش در مجموع نشان ميدهد که اسرائيل پيش از ربودن شدن سربازان طرحی برای حمله به اسرائيل داشت. 

در اين زمينه مشاور کاخ سفيد به هرش ميگويد در اسرائيل هفته ها قبل از شروع جنگ مشخص بود که عمليات سنگين انجام خواهد شد. به گفته اين مشاور گروه اطلاعاتی ارتش اسرائيل که تحت عنوان واحد 8200 خوانده ميشود، توانسته بود مکالمات تلفنی بين حماس و خالد مشعل و نصر الله را ضبط کرده و کد آن را بشکند حماس يک سال قبل از اين که در انتخابات پيروز شود عمليات تروريستی را کنار گذاشته بود. در يکی از اين مکالمات تلفنی رهبری حماس ميگويد اين کار برای آن ها فايده ای نداشت و آن ها دارند پايه خود را در ميان مردم از دست ميدهند و خواهان آن بودند که به عمليات مسلحانه بازگردند. مشاور گفت آمريکا و اسراييل توافق کردند که اگر حماس دست به عمل نظامی بزند و نصرالله از آن ها حمايت کند، آن وقت حمله تمام عيار را شروع کنند.

در اوايل امسال چند هفته قبل ازربودن سربازان توسط حزب الله، چندمقام اسرائيلی جدا جدا به واشينگتن رفته و از واشينگتن چراغ سبز ميخواستند تا عمليات سنگين را در لبنان شروع کنند و ميخواستند ببينند ايالات متحده تا کجا ميخواهد پيش برود. اسرائيل نخست به ديدار چنی رفت و ميخواست مطمئن شود که حمايت او و حمايت دفتر او و هيات مديره شورای امنيت ملی را دارد. بعد از آن ترغيب بوش مساله ای نبود، و کندی رايس هم همراه آن ها بود.

برنامه اوليه که اسرائيل تنظيم کرده بود اين بود که عمليات بعدی در واکنش به نخستين تحريکاتی که حزب الله صورت دهد صورت بگيرد. اسرائيل بر اين باور بود که با حمله به زير ساخت های لبنان، از جمله به شاهراه ها و مخازن سوخت و حتی جاده های معمولی که به فرودگاه اصلی بيروت منتهی ميشد، می تواند جمعيت عظيمی از مسيحيان و سنی های لبنان را عليه حزب الله برگرداند. فرودگاه، جاده ها، پل ها و ساير بخش ها به شدت بمباران شد نيروی هوايی اسرائيل در هفته گذشته ۹۰۰۰ عمليات انجام داد.

مقام اطلاعاتی سابق به هر ش گفت طرح اسرائيل در لبنان، آينه آنچه بود که ايالات متحده برای ايران برنامه ريزی ميکرد. سيمور هرش ياد آوری ميکند که طرح قبلی نيروی هوايی آمريکا برای اينکه تاسيسات هسته ی، از جمله تاسيسات هسته ای غير نظامی آن را بزند توسط مقامات ارشد ارتش نيروی دريايی و رد شده بود. دليل مخالفت آن ها اين بود که طرح حمله هوايی به ناگزير به ارسال نيروی زمينی منجر خواهد شد. همانطور که در مورد جنگ اسرائيل با حزب الله پيش آمد.

سيمور هرش سپس به سخنان ازی آراد اشاره ميکند که نشان دهنده آن است که طرح حمله به لبنان در سطوح بالا و در حلقه محدودی صورت گرفته است. او که بيش از دو دهه برای موساد کار کرده بود به هرش گفت دولت های آمريکا و اسرائيل بطور روتين با هم در تماس اند. او گفت در هيچيک از جلسات و گفتگوهايی که با مقامات حکومتی داشته حتی يک بار به هماهنگی عمليات بين اسرائيل و آمريکا صحبت نشده بود. او از يک مساله ناراحت بود: شتاب اولمرت برای روع جنگ. او گفت در تمام زندگی ام هرگز نديده ام با چنين شتابی به جنگ برويم. معمولا ما به تجزيه و تحليل مفصل می پرداختيم.

طراح کليدی برای عمليات نظامی، ژنرال دان هالوتز[1] Dan Halutz رئيس ستاد بود که روی برنامه های آزمايشی برای حمله هوايی به ايران کار ميکند.

اولمرت که قبلا شهردار اورشليم بود و پرتز که قبلا رهبر يک اتحاديه کارگری بود، در مقابل تجارت و تخصص او به حساب نمی آمدند...

ادامه دارد

 

[1]. Dan Halutz همان ژنرال ,معروفی, است که وقتی چندين تن بمب روی يک خانه مسکونی فلسطين ريخت و خانواده های بی سلاح را زير آن دفن کرد، از او پرسيدند وقتی که بمب روی سر مردم ميريزی، لرزه به اندامت نمی افتد، پاسخ او اين بود: تنها لرزه ای که موقع ريختن بمب احساس ميکنم، اندکی تکان بال هواپيماست.

 ----------------------------

٭ فارس ۲۰ مرداد

سيمور هرش در مقاله‌ تازه‌اى در نيويوركر:مخالفت پنتاگون، نقشه
هسته‌اى بوش و چنى را عليه ايران عوض كرد

http://www.roshangari.net/as/ds.cgi?art=20060811211859.html

٭ راديو فردا

جرج بوش و معاونش تحت فشار وزارت دفاع آمريکا ناگزير شدند از
طرح حمله اتمی به ايران صرفنظر کنند: سيمور هرش

http://www.radiofarda.com/iran_article/2006/8/3a94329e
-d102-4f53-b853-32471c07319c.html

 

خبر و نظر ۰۰۰ ادبيات و هنر ۰۰۰  نوشته های منتخب يا رسيده ۰۰۰ ويدئوکليپ ـ  ترانه و موسيقی ۰۰۰ انديشه ـ تاريخ ـ علوم انسانی ـ گفتار ها ۰۰۰ طنز و طنز واره ۰۰۰ با شما ـ پرسش ها و پاسخ ها ۰۰۰ آرشيو ـ معرفی بخش ها ۰۰۰ صفحه ی اول